Of het nu gaat om meer groenten eten, minder (geraffineerde) suikers binnen krijgen of een paar pondjes kwijtraken: tijdens de hele maand januari (én natuurlijk daarna!) helpen wij jou met je goede voornemens. Zo kun je lekkere recepten verwachten, handige tips en weetjes, maar ook elke dag een quizvraag met uitgebreid antwoord, om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Doe je mee? 

Vraag 9. Is hartig beleg beter dan zoet beleg?

  • A. Ja
  • B. Nee

 

                                   Klik hieronder voor de lekkerste broodrecepten:

Het juiste antwoord: B. Nee. Het verschilt per persoon en situatie hoeveel je van welke voedingsstoffen nodig hebt en dus ook wat goed of slecht, beter of minder voor je is. Waar de één een kantoorbaan heeft, met de auto naar zijn of haar werk gaat en verder ook amper beweegt, kan een ander een veel actiever leven hebben met sport, fietsen en een actieve baan. Ook spelen andere items als stofwisseling, lengte, bouw, ziektes, aanleg en nog veel meer een rol op hoe het lichaam met voedingsstoffen om gaat. 

Sommige mensen zullen gebaat zijn bij een eetstijl met minder zout (veel voorkomend in hartig beleg), terwijl anderen juist veel energie halen uit (fruit)suikers of ijzer en andere producten (vaak in zoet beleg). Kijk dus altijd naar je eigen lijf en situatie, en bepaal op basis daarvan wat je wel of niet nodig hebt. Daarbij kan een beschuitje met jam of boterham met roomboter & ham echt geen kwaad, het gaat namelijk ook om de mate waarin je het eet. 

Meer weten over eten? Kijk dan elke dag op Facebook.com/24Kitchen voor een nieuwe vraag + weetjes!

De Frisse Start-quiz is tot stand gekomen in samenwerking met AD Koken & Eten