Ben je op zoek naar een simpel gerecht voor bij de borrel of bij een lekkere kom soep? Een gevuld stokbrood is niet alleen zo klaar, de variaties zijn oneindig.

Basisrecept voor gevuld stokbrood met gehakt

Voor 1 gevuld stokbrood heb je nodig:

  • 1 stokbrood (afbak)
  • 300 g gehakt
  • Olijfolie

Hol het stokbrood uit en vul met het gehakt. Het gevulde stokbrood bak je voor 15 à 20 minuten af op 200˚C.

Gevuld stokbrood met gehakt

Voor de meest simpele variant van gevuld stokbrood met gehakt, meng je het  gehakt met een fijngesneden uitje, blokjes tomaat, ketchup, peper, zout en paneermeel. Met dit mengsel vul je een uitgehold stokbrood en top je af met geraspte kaas. Eenvoudig, maar heerlijk.

Gevuld stokbrood met pittig gehakt

Fan van pittig? Meng dan het gehakt met een uitje, paprika, knoflook, een rode peper en paneermeel. Om het extra smeuïg te maken kan je ook een ei toevoegen aan het mengsel. Vul het stokbrood, strooi er geraspte kaas overheen, en bak het af in de oven.

Gevuld stokbrood vol met groenten en gehakt

Dit recept is ideaal om de restjes uit je koelkast op te maken. Denk aan een vulling met groenten zoals paprika, tomaat, mais of een uitje. Voor deze variant zou je eerst het gehakt samen met de groenten in een pan kunnen bakken. Vul hierna het uitgeholde stokbrood en top opnieuw af met kaas. Bak dan voor 10 minuten af in de oven.

Een gevuld stokbrood met gehakt en spek

Voor de echte vleeseter is een gevuld stokbrood met gehakt en spek op het lijf geschreven. Meng het gehakt met een eitje en gehaktkruiden en vul het uitgeholde stokbrood met dit mengsel. Wikkel het stokbrood vervolgens in met plakjes katenspek. Pak het brood in met aluminiumfolie om alles op zijn plek te houden. Bak in 45 minuten het spek krokant en het brood gaar.