Belgisch gehaktbrood recept

Belgisch gehaktbrood

Onze zuiderburen weten goed wat lekker is. Zij hebben hun eigen variatie op gehaktbrood, dat ze 'vleesbrood' noemen. Benieuwd? Wij hebben een recept met vleesbrood, zure kersen en aardappelkroketten. 

gehaktbrood met ei en spek

Amerikaanse meatloaf met ei en spek

Voor de Amerikaanse variant gebruiken we half-om-half gehakt. Dit is vetter en geeft extra smaak. Het gehaktbrood vullen we met gekookte eieren en maken we af met een laag spek. 

Italiaans gehaktbrood met tomaat en mozarella

Italiaans gehaktbrood met mozzarella en mortadella

De Italianen doen ook graag mee met hun variatie op gehaktbrood genaamd 'polpettone'. We vullen 'm met alles dat Italiaans is: pecorino romano, mozzarella, mortadella, tomaten en basilicum.  

Frikadel pan

Frikadel pan

Gehaktbrood met een kick: in Indonesië weten ze hoe dat moet. Daar eten ze maar al te graag 'frikadel pan'. Een soort gehaktbrood gevuld met aardappel, sambal en Aziatische kruiden. 

gehaktbrood met champignons

Gehaktbrood met champignons

De champignons bakken we eerst in de pan, en gaan daarna door het gehaktmengsel. Dit is niet alleen lekker maar ook functioneel: doordat je het vocht uit de champignons bakt blijft het gehakt compacter. 

gehaktbrood met kaas

Gehaktbrood met een twist

Een gehaktbrood waarin het gehakt, in het brood zit. Wees niet bang dat het brood uitdroogt in de oven als je het opnieuw bakt.