1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
2. Schil de aardappels, halveer en kook in water met zout in circa 20 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen.
3. Prak de aardappels en meng met het gehakt.
4. Pel en snipper de ui. Pel en snijd 3 knoflooktenen fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en sambal 2-3 minuten. Doe de laatste minuut de specerijen erbij.
5. Doe het mengsel door de aardappels samen met de eieren en breng op smaak met peper en zout. Meng goed door.
6. Vet een ovenschaal licht in met olie en doe het gehakt in de schaal. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Was en snijd ondertussen de andijvie. Pel en snijd de knoflook en ui. Verhit de wok en voeg de olie toe. Bak de knoflook en ui een minuut, doe de sambal erbij.
8. Voeg de andijvie in porties erbij en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.
9. Haal de frikadel pan uit de oven. Doe de rempejek in een theedoek en sla met een bakje, pan of deegroller tot een crumble. Verdeel de andijvie en frikadel pan over de borden en strooi de crumble er overheen.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties