De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

frikadel pan met andijvie en rempejek

Frikadel pan is een gerecht dat je vast weleens hebt gegeten als je een echte fan bent van de Indische keuken. Onze Rotterdamse chefs delen hun versie van het recept.

20 MIN
Frikadel pan met andijvie en rempejek

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Job & Perry delen hun recept voor frikadel pan: de Indische versie van een gehaktbrood. Maar dat hoefde wij je als échte liefhebber van deze keuken natuurlijk niet te vertellen.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Schil de aardappels, halveer en kook in water met zout in circa 20 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen.

3. Prak de aardappels en meng met het gehakt.

4. Pel en snipper de ui. Pel en snijd 3 knoflooktenen fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en sambal 2-3 minuten. Doe de laatste minuut de specerijen erbij.

5. Doe het mengsel door de aardappels samen met de eieren en breng op smaak met peper en zout. Meng goed door.

6. Vet een ovenschaal licht in met olie en doe het gehakt in de schaal. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.

7. Was en snijd ondertussen de andijvie. Pel en snijd de knoflook en ui. Verhit de wok en voeg de olie toe. Bak de knoflook en ui een minuut, doe de sambal erbij.

8. Voeg de andijvie in porties erbij en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.

9. Haal de frikadel pan uit de oven. Doe de rempejek in een theedoek en sla met een bakje, pan of deegroller tot een crumble. Verdeel de andijvie en frikadel pan over de borden en strooi de crumble er overheen.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker