Polpettone al forno alla Gio (Gehakt uit de oven alla Gio)

30
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd
Gehaktbrood alla Gio
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Snijd de korstjes van het brood en week het brood circa 5 minuten in de melk. Snijd de mortadella fijn. Snijd de kruiden fijn. Maal de pistache- en cashewnoten fijn in de keukenmachine.
Meng het gehakt met het brood, eieren, geraspte kaas, mortadella, kruiden en de pistache- en cashewnoten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de mozzarella in kleine blokjes en meng door het gehakt. Vorm een ronde bal van het gehakt en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier dat met een beetje olie is bestreken. Druk de gehaktbal iets plat en smeer in met olijfolie. Bak het gehaktbrood in de oven in circa 45 minuten gaar, of tot een kerntemperatuur van 58 ºC.

Pasta
Kook de tagliatelle gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui circa 3 minuten. Snijd de courgette in halve plakken. Voeg de ansjovis en de courgette toe en bak kort mee. Halveer de snoeptomaten. Hak de rode peper fijn en voeg toe samen met de snoeptomaten toe aan de pan.
Meng de pasta met de groente. Breng het gerecht op smaak met een beetje zout en peper. Rooster het amandelschaafsel circa 2 minuten in een droge koekenpan.

Serveren
Snijd het gehaktbrood in dikke plakken. Verdeel de pasta met groente over borden en leg er een plak gehaktbrood bij. Bestrooi het gerecht met een beetje amandelschaafsel.

Tip: Je kan ook de polpettone in zijn geheel op tafel serveren. Maak dan eerst Gio’s tomatensalade op een groot bord en leg de polpettone in het midden en garneer met basilicum.

Ingredienten

4
Personen

Gehaktbrood alla Gio

  • 2 sneetjes witbrood
  • 100 ml melk
  • 100 g mortadella
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes basilicum
  • 50 g pistachenootjes
  • 50 g cashewnoten
  • 600 g half-om-halfgehakt
  • 2 eieren
  • 50 g geraspte Pecorino Romano
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g blokmozzarella
  • olijfolie

Pasta

  • 400 g tagliatelle paglia e fieno (geel of groen)
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 8 ansjovisfilets
  • 50 g snoeptomaten
  • 1 rode peper
  • 50 g amandelschaafsel

Extra nodig

  • keukenmachine
  • bakpapier
  • kwastje
Geef je waardering
30