Vegetarische Wellington met pompoen

De naam 'beef' Wellington laat weinig aan interpretatie over: het pronkstuk van het gerecht is vlees. Maar je kan dat ook prima vervangen voor een vegetarisch hoofdingrediënt. Hugo's Wellington met pompoen is daar een goed voorbeeld van.

Miniatuur

Portabella Wellington

Normaal gesproken is de tussenlaag tussen het vlees en het bladerdeeg duxelle: een mix van paddenstoelen, sjalot en kruiden. In deze Wellington vormt de portabella, een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon, niet de tussenlaag maar het hoofdingrediënt. Serveer met rucola, pijnboompitjes en tomaat.

Miniatuur

Zalm Wellington

Het bladerdeeg-omhulsel is ook uiterst bruikbaar om vis in te bereiden. De werkwijze is praktisch hetzelfde als bij beef Wellington, maar je zou ervoor kunnen kiezen in plaats van duxelle een mengsel van spinazie als tussenlaag te gebruiken. Gebruik dan ui, knoflook, en spinazie. Voeg wel broodkruimels of paneermeel aan dit mengsel toe, voordat je het op het bladerdeeg plaatst. Anders is het mengsel te vochtig en dat is funest voor het bladerdeeg.

Miniatuur