Bereid je avondmaaltijden van de werkweek voor en bespaar jezelf de avonden vol stress over wat er vandaag weer eens op tafel zou moeten staan. Dit concept staat beter bekend als mealpreppen. Voorheen leek dit alleen weggelegd voor sporters die hun maaltijden zorgvuldig afwegen. Maar steeds meer thuiskoks wagen zich ook aan dit fenomeen. De trend is volop in ontwikkeling omdat het hartstikke handig blijkt te zijn voor iedereen die in tijdsnood komt na een drukke werkdag. Onder het motto ‘een goed begin is het halve werk’ delen wij 4 voordelen om je maaltijden voor de werkweek in het weekend voor te bereiden.

Voordeel 1: tijd besparen

Als je in het weekend een weekmenu samenstelt en dit al voorbereidt, hoef je de maaltijden op de dag zelf alleen maar op te warmen. Dit scheelt een bezoekje aan de supermarkt en bespaart je tijd bij het koken. Zo houd je meer tijd over voor ontspanning en bijvoorbeeld het kijken naar je favoriete kookzender.

Voordeel 2: geld besparen

Wanneer je het weekmenu efficiënt samenstelt, kun je flink geld besparen. Met een grote zak aardappelen ben je goedkoper uit dan met meerdere kleine zakjes. Zet dan bijvoorbeeld de ene dag een klassiek AVG’tje op het menu en een andere dag ovenschotel.  

Voordeel 3: gezonder eten

Na een drukke dag boodschappen doen, wil je met ontzettende trek nog weleens grijpen naar de kant-en-klare maaltijden en snacks. Wanneer je rustig met een overzichtelijke boodschappenlijst naar de supermarkt gaat, haal je meestal alleen wat je nodig hebt. Het resultaat: goed voorbereide maaltijden met alleen maar verse ingrediënten.

Voordeel 4: minder verspilling 

Naast dat efficiënt boodschappen doen voordelig is voor je portemonnee, helpt het ook tegen verspilling. Door dezelfde groenten in twee recepten van het weekmenu te verwerken, is de kans kleiner dat het achterblijft in de koelkast. Daarnaast hoef je maar één keer in te kopen en dat scheelt weer met plastic verpakkingen. Win-winsituatie!

bakjes.jpg

Vershoudbakjes 

Het gebruiken van goede vershoudbakjes, zoals de Tefal Masterseal, is hét geheim van succesvol mealpreppen. Door de speciale seal in de deksel worden de bakjes perfect afgesloten en zijn ze 100% luchtdicht. Eten blijft hierdoor 2x langer vers. Ook kunnen de bakjes in de vriezer. Opwarmen van je voorbereide maaltijden kan ook zonder moeite omdat de Masterseal bakjes geschikt zijn voor de magnetron. Extra goed nieuws: na gebruik kunnen de vershoudbakjes gewoon in de vaatwasser. Meer dan genoeg redenen om te beginnen met mealpreppen.