Invloed van andere keukens

De First Nations (Inheemse volken in Canada), Britse, Schotse, Franse en Amerikaanse keuken zijn als eerste keukens bepalend geweest voor de huidige keuken van Canada. Zo kom je er traditionele Engelse pies tegen, maar ook Amerikaanse bagels en chicken wings en Franse taarten.

Eetgewoonten

Het ontbijt wordt beschouwd als de belangrijkste maaltijd van de dag en iedereen vult dit op zijn eigen manier in. De lunch varieert van een kleine snack in de grote steden tot een flinke maaltijd op het platteland en het avondeten wordt in vrijwel heel Canada als sociale aangelegenheid gezien.

Vis, wild en zoet

Vis en zeevruchten zijn in Canada van uitstekende kwaliteit. De wilde zalm is misschien wel de lekkerste uit Canada, een zalmsoort met mooi rood visvlees. Een typisch Canadees gerecht is Bay of Fundy-zalm. Verder wordt er ook veel wild en vlees gegeten, zoals hert, lam en kip.

Canadezen zijn ook gek op zoet, als grootste producent van maple syrup kan dat ook bijna niet anders. Donuts, butter tarts (taartjes gemaakt van boter, suiker, eieren en allerlei vullingen) en petit fours zijn favoriet.

Zalm van de grill met pittige bonen
Hot & Sweet chicken wings met maïskolven
Pecan pie met maple syrup
Canadese petit fours