Wat is cottage cheese?
Cottage cheese (of hüttenkäse, of huttenkaas) is een jonge, ongerijpte, korrelige kaas gemaakt van wrongel en heeft 7 voordelen:
- Cottage cheese zit bomvol eiwitten,
- heeft weinig calorieën,
- weinig lactose,
- smaakt lekker fris (beetje vergelijkbaar met ricotta of kwark),
- en doet het lekker bij zoete én hartige gerechten,
- zowel als ontbijt, lunch, diner als tussendoor (op de boterham tot alternatief voor bechamel in lasagne),
- én is budgetproof (gemiddeld onder de €1)
Klinkt fantastisch, niet?
Hoe smaakt cottage cheese?
Deze kaas heeft van zichzelf een hele milde, neutrale en lichtzure smaak. Op smaak brengen kan daarom met zowel zoete als hartige smaakmakers. Denk bijvoorbeeld aan 1 van deze 5 voorbeelden:
- Jam of marmelade
- Honing of plantaardig alternatief (ahorn-, agavesiroop)
- Verse kruiden zoals peterselie of bieslook
- Miso
- Crispy chili-olie
Of probeer het eens met je favoriete kruidenmengsel. De opties van dit veelzijdige product zijn zowat oneindig.
Lekkere recepten met cottage cheese
Zin om iets te maken met hüttenkäse? De kaas doet het alleen al goed als boterhambeleg met wat groenten en/of kruiden, of op een cracker, maar ook in salades, lasagnes, of als snack...
Hieronder vind je een greep uit de heerlijke recepten met cottage cheese op 24Kitchen: