Wat is boboti?

,,Boboti is een gerecht dat heel typisch is voor Zuid-Afrika, maar specifiek uit Kaapstad. Het komt van origine van de Maleisische bevolking daar'', vertelt Rudolph van Veen. Het was niet alleen de boboti maar ook de bredie (stoof) en sosaties (vleesspies, afkomstig van de saté) die deze bevolkingsgroep meenam, en nu als Afrikaans wordt gezien. 

Verse ingrediënten

Het gerecht in zijn meest oorspronkelijke vorm was simpel. Rudolph: ,,Gehakt met gedroogde vruchten, overgoten met melk en ei, gegarneerd met laurierbladen en zo afgebakken in de oven.'' Inmiddels heeft het gerecht zich geëvalueerd tot wat het nu is: een recept waarin steeds meer verse ingrediënten als abrikozen en appel zijn toegevoegd. 

Hoe maak ik boboti?

Een boboti maken is simpel: je bakt alle ingrediënten samen in een pan en voegt hier de kruiden aan toe. Dit gaat in een ovenschotel en dit overgiet je met het ei-mengsel en bak je af in de oven. Benieuwd geworden naar boboti en wil je het zelf maken? Hieronder hebben we 3 van onze favoriete recepten bijgevoegd.

Bobotie

Bobotie

Bekijk
Snelle bobotie

Snelle bobotie

Bekijk