Het gehaktmengsel:
- Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn.
- Was de tomaten, verwijder het groene kroontje en snijd in blokjes.
- Schil de appel en snijd deze in blokjes.
- Verhit olie in een pan. Fruit hierin de ui, knoflook en kerrie.
- Voeg het gehakt toe en rul dit op hoog vuur.
- Voeg de tomaten, appel, amandelen en rozijnen toe. Roer goed door.
- Zet het vuur lager. Leg de deksel op de pan en stoof het geheel in circa 10 minuten op laag vuur, tussentijds roeren.
- Breng op smaak met zout en peper.
De rijst en de witte kool
- Kook de rijst gaar in een pan met water en zout volgens de verpakking.
- Halveer de witte kool, verwijder de stronk en snijd de kool in blokjes.
- Verwarm een pan met een scheut olie.
- Voeg de witte kool en appelsap toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.Stoof de witte kool in circa 8 minuten gaar.
- Giet de rijst af en droog stoom.
0 reacties