Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Snelle bobotie

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 tomaten
  • 1 appel
  • zonnebloemolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 500 g rundergehakt
  • 55 g amandelen
  • 100 g rozijnen
  • 300 g rijst
  • 1 witte kool
  • 200 ml appelsap
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Het gehaktmengsel:

  • Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn.
  • Was de tomaten, verwijder het groene kroontje en snijd in blokjes.
  • Schil de appel en snijd deze in blokjes.
  • Verhit olie in een pan. Fruit hierin de ui, knoflook en kerrie.
  • Voeg het gehakt toe en rul dit op hoog vuur.
  • Voeg de tomaten, appel, amandelen en rozijnen toe. Roer goed door.
  • Zet het vuur lager. Leg de deksel op de pan en stoof het geheel in circa 10 minuten op laag vuur, tussentijds roeren.
  • Breng op smaak met zout en peper.

De rijst en de witte kool

  • Kook de rijst gaar in een pan met water en zout volgens de verpakking.
  • Halveer de witte kool, verwijder de stronk en snijd de kool in blokjes.
  • Verwarm een pan met een scheut olie.
  • Voeg de witte kool en appelsap toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.Stoof de witte kool in circa 8 minuten gaar.
  • Giet de rijst af en droog stoom.

Geef je waardering

17
Snelle bobotie