Pel en snipper de ui, bak in zonnebloemolie. Voeg het paprika-, kerrie- en gemberpoeder, cayennepeper, suiker en zout bij de ui en bak dit mengsel 2 tot 3 minuten. Schil de appels en snijd in blokjes. Neem het uimengsel van het vuur en roer de tomaten, appelblokjes, tomatenpuree, wijnazijn, worcestersaus en jam hier doorheen. Zet terug op het vuur, breng aan de kook en laat 2 tot 3 minuten zachtjes laten koken. Voeg dan het gehakt bij het mengsel en roer alles goed door elkaar. Snijd de korsten van brood en snijd in blokjes. Week een paar minuten in de melk. Knijp het brood uit (de melk bewaren) en voeg dit bij de tomaat-gehaktsaus. Laat de saus circa 30 minuten, af en toe roerend, zachtjes koken tot het meeste vocht is verdampt. Breng op smaak met zout en peper en schep over in een ovenvaste schaal. Klop de eieren met de melk los en schenk dit mengsel over het gehakt. De bovenkant van het eimengsel garneren met de laurierblaadjes. Verhit het gerecht 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot het ei is gestold.
Dit recept komt uit de aflevering over Kaapstad van het programma The Taste of Life Travel.
0 reacties