De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bobotie

35 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Bobotie

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui, bak in zonnebloemolie. Voeg het paprika-, kerrie- en gemberpoeder, cayennepeper, suiker en zout bij de ui en bak dit mengsel 2 tot 3 minuten. Schil de appels en snijd in blokjes. Neem het uimengsel van het vuur en roer de tomaten, appelblokjes, tomatenpuree, wijnazijn, worcestersaus en jam hier doorheen. Zet terug op het vuur, breng aan de kook en laat 2 tot 3 minuten zachtjes laten koken. Voeg dan het gehakt bij het mengsel en roer alles goed door elkaar. Snijd de korsten van brood en snijd in blokjes. Week een paar minuten in de melk. Knijp het brood uit (de melk bewaren) en voeg dit bij de tomaat-gehaktsaus. Laat de saus circa 30 minuten, af en toe roerend, zachtjes koken tot het meeste vocht is verdampt. Breng op smaak met zout en peper en schep over in een ovenvaste schaal. Klop de eieren met de melk los en schenk dit mengsel over het gehakt. De bovenkant van het eimengsel garneren met de laurierblaadjes. Verhit het gerecht 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot het ei is gestold.

Dit recept komt uit de aflevering over Kaapstad van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Klopt het dat er maar 1 ei in dit gerecht moet!
Sandra Zwijnenburg
23-01-2025
Hoi!

Nee dat klopt niet. Voor deze hoeveelheid heb je 3 grote eieren of 4 middelgrote eieren nodig.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
03-02-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.