Teler Gubbels steekt elke dag de allermooiste asperges van het land en brengt ze speciaal naar de PLUS supermarkt bij jou in de buurt. Lees hier het verhaal van teler Gubbels en bekijk de PLUS-recepten met asperges.

1. Piepen
Controleer of je asperges vers zijn door de onderkanten langs elkaar te wrijven. Als ze piepen zijn ze vers.

2. Bewaren
Bewaar asperges in een schone natte theedoek in de groentela. Zo weet je zeker dat ze niet uitdrogen en blijven ze bovendien langer goed.

3. Schillen
Asperges breken snel, dus pas op met schillen. Leg ze (als je rechtshandig bent) met de kop naar links. Til de kop ongeveer 2 centimeter omhoog, maar laat de onderkant steunen op het aanrecht. Schil met een dunschiller van boven naar beneden, beginnend net onder de kop.

4. Bouillon maken
Gooi nooit de schillen en kontjes weg, hier maak je heerllijke bouillon mee. Kook de schillen en kontjes mee in het water van de asperges. Verwijder de asperges uit het kookvocht, voeg eventueel een bouillonblokje naar smaak toe en kook in tot je twee derde over hebt. Je hebt nu de basis voor een heerlijke soep of saus, die je een paar maanden in de vriezer kan bewaren.

5. Grillen
Wist je dat je asperges ook heel goed kunt grillen? Schil de asperges van tevoren, snijd de kontjes eraf en besprenkel met een beetje olijfolie. Grill in de pan of op de barbecue tot ze beetgaar zijn en mooie donkere strepen hebben. Heerlijk zo of door een salade.

Klik hier voor de lekkerste recepten met asperges.