De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

fusilli met knisperende pancetta

15 min kooktijd
Fusilli met knisperende pancetta

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pasta

  • Kook de fusilli gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pancetta

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Verdeel de pancetta over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pancetta in de oven in circa 9 minuten krokant. Laat de pancetta afkoelen en snijd grof.
  • Breng een pan met water met een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de houtachtige uiteindes van de asperges. Snijd de asperges in schuine stukjes. Kook de asperges in circa 4 minuten beetgaar.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pluk de basilicum en leg een paar blaadjes apart voor het serveren.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Meng voor de saus de ui, de helft van de basilicum, Parmezaanse kaas en de crème fraîche. Breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en een flinke scheut olijfolie extra vierge.
  • Meng de pancetta, asperges en de saus door de pasta.

Serveren

  • Verdeel de fusilli met knisperende pancetta over borden en strooi de Parmezaanse kaas en de resterende basilicum eroverheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker