Provencaalse kruiden
Kruidenmengsel uit Frankrijk.
Marjolijn, tijm, bonenkruid, rozemarijn, basilicum, salie, lavendel.
Vadouvan
Gefermenteerde kruidenmix uit India, smaak verschilt per regio dus er kan een specerij wegvallen.
Kerrieblad, fenegriek, mosterdzaad, knoflook, ui, komijnzaad.
5 spices
Kruidenmengsel uit China.
Steranijs, kassie (familie van de laurier), szechuanpeper, kruidnagel, venkelzaad.
Gomasio
Kruidenmengsel uit Japan, wordt gebruikt om rijst en groente op smaak te brengen.
Gekneusde sesamzaad en zout.
Panch Foron
Kruidenmengsel uit Bangladesh.
Fenegriek, venkelzaad, zwarte mosterdzaad, zwart karwijzaad, komijnzaad.
Garam Masala
Kruidenmengsel uit India.
Laurier, koriander, komijn, pijpkaneel, peperkorrels, steranijs, karwijzaad, chilipoeder, gemberpoeder, amchoor (gedroogde groene mango), asafoetida (duivelsdrek, schermbloemfamilie).
Rendang
Droge kokos, kujit, sereh, nootmuskaat, kaneel, komijn, koriander.