De braai
Zuid-Afrika staat bekend om de braai: een feestelijke barbecue waar mensen gezellig samenkomen en genieten van het eten en het goede leven. Het is een groot onderdeel van de cultuur, waarbij gezelligheid centraal staat. Verschillende soorten vlees worden langzaam gegaard op zelfgemaakte kolen en pas gegeten als al het eten bereid is. Er wordt gekozen voor boerewors, sosatie, biefstuk, varkenskarbonades, schapenvlees en lamskoteletten.
Met een beetje creativiteit maak je met gemak een vegafeestje van de braai! Zo wordt er ook wel eens een potjie (zeg: poj-kie), oftewel stoofpotje gemaakt. Het stoofpotje wordt verwarmd in een stoere gietijzeren kookpot, bovenop de braai. In het potjie combineer je de lekkerste groenten, rijst en sauzen. Natuurlijk kan je ook groenten grillen op de braai. Courgette, paprika, mielies (maïskolven)... Genoeg vrolijk gekleurde vervangers voor die boerewors, sosatie en biefstuk.