Afrikaanse braai

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Braai voorbereiden
Pel en snijd 2 uien en de knoflook fijn. Verhit voor de marinade de olie in een pan en fruit de uien en knoflook glazig. Voeg de currypoeder, koriander, basterdsuiker en het limoensap toe, kook 2 minuten op laag vuur en laat het geheel afkoelen. Snijd de kip in stukjes en voeg toe aan de marinade. Marineer de kip afgedekt met plasticfolie 24 uur in de koelkast.

Mangochutney
Rooster de specerijen in een kleine koekenpan zonder vet tot ze iets bruin worden en gaan geuren. Schep ze in een vijzel en stamp helemaal fijn. Haal overgebleven schilletjes van de kardemompeulen eruit en gooi ze weg. Schil en snijd de mango van de pit af in niet al te kleine stukjes. Pel en snijd de ui grof. Pel de knoflook, schil de gember en halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in grove stukken. Maal de ui, knoflook, peper, gember en zonnebloemolie in het bakje van de staafmixer tot een pasta. Bak de uienpasta een paar minuten in een pannetje met dikke bodem en voeg de gemalen specerijen, sap van de limoen en mango toe. Voeg de suiker en een scheutje water toe en roer goed door. Kook circa 30 minuten zonder deksel op laag vuur zonder.

Braai
Wel de abrikozen en de satéprikkers in water. Pel en snijd de resterende 2 uien in stukken. Snijd de courgettes in blokjes en de paprika’s in stukjes. Haal het vlees uit de marinade en prik de kip, abrikozen, ui, rode paprika en courgette om beurten aan een satéprikker, net zo lang tot alles op is. Braai vervolgens de satésokjes met het vlees en de abrikozen gaar (of leg ze stiekem op de BBQ).

Ingredienten

4
Personen

Braai

  • 4 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • 1 el currypoeder
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 200 ml limoensap
  • 500 g kippendijen
  • 2 courgettes
  • 4 rode paprika's
  • 250 g gedroogde abrikozen

Mangochutney

  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 6 kardemompeulen
  • 1 tl kurkuma
  • 0.5 tl cayennepeper
  • 1 grote mango
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 rode peper
  • 1 el bruine bsaterdsuiker
  • zonnebloemolie

Extra nodig

  • plasticfolie
  • satéprikkers
  • staafmixer en bijbehorend bakje
  • vijzel
  • pan met dikke bodem
  • braai of barbecue
Geef je waardering
6