Kirans Afrikaanse vruchtentaart

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 hour and 20 minutes totale tijd
Vlaaideeg

Verwarm de melk tot lauwwarm en meng de gist erdoor. Schep de bloem op het aanrecht, maak er een kuiltje in en meng daarin de boter, eidooier, suiker en zout. Meng de warme melk en gist erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg in een kom afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vet de vlaaivorm in en rol het vlaaideeg dun uit. Bekleed de vorm ermee en snijd de randjes eraf. Bak de bodem in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Haal de bodem uit de vorm en laat de bodem op een rekje afkoelen.

Vulling
Maak het fruit schoon en snijd het fruit in stukjes. Breng het sinaasappel-perziksap aan de kook, houd een beetje van het sap achter. Roer de maïzena aan met het achtergehouden sap en voeg toe aan het kokende sap. Laat circa 2 minuten koken tot het sap dikker wordt. Laat afkoelen en meng het fruit door het sap en verdeel de vulling over de vlaaibodem.

Topping
Verwarm de oven voor 180 ºC. Rooster de pinda’s circa 10 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en hak de pinda’s fijn. Klop de slagroom met de suiker stijf. Verdeel de slagroom over het fruit en strijk rondom glad. Hak de kokosnoot open en schep de kokos eruit. Verdeel de gehakte pinda’s over de taart en schaaf de kokos erover.

Ingredienten

1
Porties

Vlaaideeg

  • 200 ml melk
  • 2 zakjes gedroogde gist (a 14 g)
  • 400 g bloem
  • 60 g boter
  • 2 eidooiers
  • 4 el suiker
  • 1 mespuntje zout

Vulling

  • 0.5 mango
  • 0.5 papaya
  • 6 physalis
  • 2 kiwi's
  • 200 g ananas
  • 1 rode appel
  • 300 ml sinaasappel-perziksap
  • 3 el maïzena

Topping

  • 100 g ongezouten pinda's
  • 500 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • 1 kokosnoot

Extra nodig

  • vlaaivorm van 30 cm doorsnede
  • boter om in te vetten
Geef je waardering
4