De basis van koken

Pompoenpitten

De zaden van de pompoen bevatten waardevolle stoffen; eiwit, onverzadigde vetten, vitamine E, fosfor, silicium en zink. Pompoenpitten hebben een hele fijne smaak en dat komt heel goed tot zijn recht als de pompoenpitten voor gebruik worden geroosterd in een droge koekenpan. Ook gezouten zijn ze heerlijk.

    Pompoenpitten worden ook wel ‘Viagra voor vrouwen’ genoemd. Ze bevatten immers heel veel zink dat testosteron, het zogenaamde lusthormoon, een flinke oppepper geeft.

    Gooi de pitten dus niet weg wanneer je hebt gekookt met pompoen!

    • Lepel de pitten uit een pompoen.
    • Was de pitten in een bak met water om alle pompoenresten eraf te halen. Droog ze vervolgens met een stuk keukenpapier.
    • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
    • Voeg de pitten toe en roer terwijl de pitten bruin worden (3 – 4 minuten).
    • Haal de pitten uit de pan en dep ze droog met keukenpapier.
    • Bestrooi de pitten met zout.