De basis van koken

Hoeveel tussendoortjes moet je op een dag eten om gewicht te verliezen?

Tijdens de Frisse Start willen we het je makkelijker maken om je goede voornemens vol te houden en bewuste keuzes op het gebied van eten te maken. Kijk elke dag op Facebook of 24Kitchen.nl en beantwoord de Frisse Start quizvragen!

Of het nu gaat om meer groenten eten, minder (geraffineerde) suikers binnen krijgen of een paar pondjes kwijtraken: tijdens de hele maand januari (én natuurlijk daarna!) helpen wij jou met je goede voornemens. Zo kun je lekkere recepten verwachten, handige tips en weetjes, maar ook elke dag een quizvraag met uitgebreid antwoord, om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Doe je mee? 

Vraag 21. Hoeveel tussendoortjes moet je op een dag eten om gewicht te verliezen??

  • A. 0
  • B. 2
  • C. 4
  • D. Maakt niet uit

 

                                            Klik hieronder voor de lekkerste tussendoortjes:

Het juiste antwoord: D. Maakt niet uit. Als je gewicht wil verliezen, gaat het niet om het aantal keren dat je eet op een dag, maar om de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt. Deze hoeveelheid kun je zowel over drie, vijf als 7 maaltijden verdelen. Het is maar net wat je fijn vindt. Het eten van tussendoortjes kan wel helpen om je hongergevoel te stillen. Wil je een voedzame snack? Ga dan bijvoorbeeld voor een portie fruit, snackgroentes (komkommer, cherrytomaatjes, reepjes paprika, wortel, radijsjes) of ongezouten noten.

Meer weten over eten? Kijk dan elke dag op Facebook.com/24Kitchen voor een nieuwe vraag + weetjes!

De Frisse Start-quiz is tot stand gekomen in samenwerking met AD Koken & Eten