De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mosselpasteitjes met venkel en dille

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg half ontdooien en steek uit elk plakje 1 rondje, zodat je 10 rondjes hebt. Steek uit 5 rondjes met een kleinere steker nog een keer een rondje. Nu heb je 5 grote rondjes, 5 kleine rondjes en 5 open rondjes. Prik de grote rondjes in met een vork. Bestrijk de grote rondjes met ei-roommengsel en druk er de open rondjes op zodat er een soort bakje ontstaat. Bewaar de kleine rondjes. Bestrijk de bakjes met het ei-roommengsel. Vouw het overgebleven bladerdeeg in strikvorm en bestrijk zowel de kleine rondjes als de strikjes met ei-roommengsel. Bestrooi met kimmel. Bak het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

60 min kooktijd
Mosselpasteitjes met venkel en dille

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pasteibakjes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg half ontdooien en steek uit elk plakje 1 rondje, zodat je 10 rondjes hebt. Steek uit 5 rondjes met een kleinere steker nog een keer een rondje. Nu heb je 5 grote rondjes, 5 kleine rondjes en 5 open rondjes. Prik de grote rondjes in met een vork. Bestrijk de grote rondjes met ei-roommengsel en druk er de open rondjes op zodat er een soort bakje ontstaat. Bewaar de kleine rondjes. Bestrijk de bakjes met het ei-roommengsel. Vouw het overgebleven bladerdeeg in strikvorm en bestrijk zowel de kleine rondjes als de strikjes met ei-roommengsel. Bestrooi met kimmel. Bak het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Mosselen
Spoel de mosselen af en tik de schelp tegen bijvoorbeeld de rand van de wasbak. Even wachten en na enkele tellen zie je dat de schelp sluit. Doet de schelp dit niet gooi hem dan weg. Overigens kun je mosselen waarvan de schelp stuk of beschadigd is het beste meteen weggooien. Verwijder de draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes. Halveer de prei in de lengte en spoel goed schoon. Snijd de prei in halve ringen. Pel en snijd de ui in grove stukken. Verhit een klontje boter in een mosselpan, voeg de groente toe en bak kort aan. Voeg de mosselen toe en bak kort mee. Blus af met witte wijn en kook circa 3 minuten met de deksel op de pan (2 tot 3 keer goed schudden) tot de schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelpen.

Ragout
Pel en snipper de ui.
Snijd de venkel in kleine blokjes. Smelt voor de roux boter in de pan en bak de ui en de venkel circa 3 minuten. Voeg de bloem toe en gaar de roux circa 5 minuten. Voeg de groentebouillon toe, kook circa 10 minuten door en schenk de room erbij. Pluk en hak de dille fijn en voeg samen met de gekookte mosselen toe aan de ragout. Houd een paar takjes dille achter voor de garnering. Breng op smaak met het sap van een halve citroen en versgemalen peper. Vul de pasteibakjes met de ragout. Snijd de rest van de citroen in partjes.

Garnering
Garneer elk pasteibakje met een takje dille en een partje citroen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker