De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gepofte aardappelstamppot

Verwarm de oven voor op 220 °C. Prik met een aardappelschilmesje kleine gaatjes in de aardappels. Bestrooi ze met een beetje zout en besprenkel met olie. Verpak de aardappels losjes in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal.

60 min kooktijd
Gepofte aardappelstamppot

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C. Prik met een aardappelschilmesje kleine gaatjes in de aardappels. Bestrooi ze met een beetje zout en besprenkel met olie. Verpak de aardappels losjes in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Pof de aardappelen circa 45 minuten in de oven. Snijd de prei en winterpeen in grove stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Pel en snijd de uien in stukken en verdeel ze met de tijm en rozemarijn over de groente. Besprenkel het geheel met olie en wijn en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de spekjes erover en zet de bakplaat de laatste 20 minuten van de baktijd van de aardappels in de oven.

Haal de aardappels en groente uit de oven en haal de rozemarijn tussen de aardappels uit. Vouw het aluminiumfolie open, snijd de aardappels in de lengte door en klap ze een beetje open. Schep de aardappels leeg in een pan en leg de lege schillen in het aluminiumfolie op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met een flinke scheut olie, bestrooi met een beetje zout en bak de schillen circa 10 minuten in de oven tot ze krokant zijn. Voeg de groente met het spek, de rucola, mosterd en boter toe aan de aardappels in de pan en stamp het geheel goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vul de krokante aardappelschillen met de stamppot en bestrooi met geraspte kaas en serveer ze in het aluminiumfolie.

Zonder dat we ons ervan bewust zijn gooit een Nederlander jaarlijks zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Zonde van het eten en van het geld! Door eten en verswaren beter te bewaren valt veel geld te besparen. Daarnaast hebben we het allemaal regelmatig druk, dus koken voor meerdere dagen levert ook veel tijdswinst op. Hoe kan je voedsel, dat je al bereid hebt, het beste bewaren en hoe houd je versproducten zo lang mogelijk goed? Estée geeft hier antwoord op. Ze laat namelijk niet alleen zien hoe je een lekker recept maakt, maar ze geeft ook bewaar-, bespaar- en combinatietips. Kortom, een programma waar iedereen wat aan heeft.

In Ten minste Eetbaar Tot laat Estée zien hoe je het voor krijgt om al je restjes op te maken of te hergebruiken. Gooi geen restjes meer weg! Houd vers langer vers en maak van je kliekjes nog een heerlijke maaltijd! Met onder andere bakpapier, afdekhoesjes, aluminium bakjes, aluminiumfolie en braadzakken maakt (en bewaart!) Estée hiermee gerechten zoals gepofte aardappelstamppot, andijviesoep met hamrolletjes, bananenbroodpudding met yoghurt en zoetzure kip. De producten zijn stuk voor stuk van Dumil, heb jij voedsel bereid- of bewaartips? Stuur ze naar de Facebook-pagina van Dumil.

“Get in the mood and use all your food!”

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker