Was de rijst en zet op met 600 ml water. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat zachtjes koken totdat al het water is opgenomen en draai het vuur uit. Laat nog 10 minuten staan met het deksel op de pan.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil en snijd de winterwortels in kleine blokjes, snijd de bleekselderij in stukken. Snijd tomaten in blokjes en zet apart.
Giet een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de ui samen met het gerookte paprikapoeder, de komijn, oregano en de chilivlokken aan. Voeg de wortel, tomaat en een flinke snuf zout toe en laat met het deksel op de pan in 7 minuten gaar worden. Voeg de kidneybonen, chilibonen, mais en evt een scheutje water toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen.
Snijd de avocado' s doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn en snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de rode peper in fijne ringen en hak de koriander grof.
Schep de avocadoblokjes samen met het sap van een halve limoen, een snuf zout, de ui, knoflook, helft van de rode peper en de helft van de koriander in een kom en prak fijn met een vork.
Schep de rijst in een kom, de chili erop en serveer met de guacamole. Garneer met de rest van de rode peper en koriander. Geef er partjes limoen bij.
Serveertip: lekker met nacho chips
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties