Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Breng twee pannen met water en zout aan de kook voor de aardappels en boontjes.
Aardappels
Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappels in circa 10 minuten halfgaar. Giet af en laat ze uitdampen.
Saus
Smelt de boter in een pan en laat uitbruisen.
Voeg de bloem toe en roer goed door tot er een roux ontstaat. Laat dit circa 3 minuten garen.
Voeg al roerende de wijn en de melk toe. Laat dit circa 8 minuten rustig koken.
Druivenplukkers maaltijd
Snijd de kip in grove stukken.
Pel en snijd de knoflook en ui.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook en ui. Voeg de kip toe en bak deze in circa 5 minuten gaar. Haal de pan van het vuur.
Maak de boontjes schoon en snijd ze in stukjes. Kook ze in circa 3 minuten beetgaar en spoel ze koud in water.
Snijd de augurken in blokjes.
Verdeel de kip over de ovenschaal. Schep de boontjes en de druiven erop en strooi de augurk erover. Schenk de saus erover. Verkruimel de aardappels erover en bestrooi met walnoten en paneermeel.
Bak de druivenplukkers maaltijd in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
0 reacties