De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kiwi-lime pie

20 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Kiwi-lime pie

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bretonse koek
Roer het ei los. Meng de boter en de witte basterdsuiker met de mixer en mix het ei erdoor. Meng de bloem met het zout, rasp van een citroen en het bakpoeder. Voeg de bloem toe aan het botermengsel. Kneed het deeg eerst met de mixer en daarna met je handen tot een soepel deeg. Als het deeg te zacht is geworden laat het dan in plasticfolie circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 5 millimeter. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Bak de bodem in circa 18 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

Limoen-kiwicrème
Schil voor de banketbakkersroom de kiwi’s, snijd ze in stukken en pureer ze met het sap van een limoen. Breng drie kwart van deze puree met de helft van de suiker aan de kook. Roer de overgebleven puree met de rest van de suiker door de eidooiers en roer de bloem erdoor. Giet de kokende puree op de eidooiers, schenk alles weer terug in de pan en kook circa 1 minuut door. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie kort afkoelen. Klop de boter luchtig met de poedersuiker. Voeg de banketbakkersroom toe en meng tot een luchtige limoen-kiwicrème. Schep de crème in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een spiraal op de Bretonse koek.

Glanslaag
Week de gelatine in ruim water. Breng het water, suiker en het sap van een citroen aan de kook tot de suiker is opgelost. Roer de jam erdoor. Haal de pan van het vuur en los de geweekte blaadjes gelatine erin op. Roer goed door en zeef de gelei. Laat de glanslaag afkoelen tot 40 ºC.

Opbouw
Schil en snijd de kiwi’s in plakjes. Verdeel de plakjes kiwi over de limoen-kiwicrème en lak de kiwi af met de glanslaag.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker