Gefrituurde kip
Stap 1:
Voeg 2 theelepels cayennepeper, 1 theelepel paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1tl uienpoeder en 1 tl selderijzout toe aan de karnemelk en marineer hier de kip in voor circa 4 tot 8 uur.
Stap 2:
Meng het bloem met de maizena en resterende kruiden. Voeg een scheutje van de karnemelk-marinade bij het bloemmengsel. Haal de kip uit de marinade en voeg toe aan het bloemmengsel. Verdeel met je handen het bloemmengsel over de kip.
Tip van Perry:
Door tijdens het verdelen van de bloem in de kip te knijpen, zorg je dat het bloemlaagje extra goed hecht.
Stap 3:
Verhit de olie in de frituurpan tot 170 °C en frituur in delen de kippenvleugels. Schep uit de hete olie en laat uitlekken op een rekje.
Cornbread
Stap 1:
Verwarm de oven op 170 °C.
Stap 2:
Meng in een grote kom het maismeel, tarwebloem, suiker, bakpoeder, baking soda en zout.
Stap 3:
Klop in een andere kom de eieren los en meng ze met de yoghurt en olie. Voeg toe aan de kom met de droge ingrediënten en meng goed door.
Stap 4:
Vet een bakvorm in bestrooi met wat bloem. Giet vervolgens het mengsel in de bakvorm. Bak het cornbread in circa 35 minuten gaar en goudbruin. Laat 10 minuten afkoelen voordat je het serveert.
0 reacties