De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

perry fried chicken met cornbread

Gefrituurde kip, wie is er niet dol op? Deze heerlijke crispy fried chicken met cornbread maak je gewoon zelf. En niet geheel onbelangrijk: het is helemeaal niet moeilijk! Perry deelt zijn onweerstaanbare recept.

240 min voorbereidingstijd
50 min (voor)bereidingstijd
gefrituurde kip GP

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

Gefrituurde kip, wie is er niet dol op? Deze heerlijke crispy fried chicken met cornbread maak je gewoon zelf. En niet geheel onbelangrijk: het is helemaal niet moeilijk! Perry deelt zijn onweerstaanbare recept.

Bereidingswijze

Gefrituurde kip 

Stap 1: 
Voeg 2 theelepels cayennepeper, 1 theelepel paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1tl uienpoeder en 1 tl selderijzout toe aan de karnemelk en marineer hier de kip in voor circa 4 tot 8 uur. 

Stap 2: 
Meng het bloem met de maizena en resterende kruiden. Voeg een scheutje van de karnemelk-marinade bij het bloemmengsel. Haal de kip uit de marinade en voeg toe aan het bloemmengsel. Verdeel met je handen het bloemmengsel over de kip. 

Tip van Perry: 
Door tijdens het verdelen van de bloem in de kip te knijpen, zorg je dat het bloemlaagje extra goed hecht. 

Stap 3: 
Verhit de olie in de frituurpan tot 170 °C en frituur in delen de kippenvleugels. Schep uit de hete olie en laat uitlekken op een rekje.  

Cornbread 

Stap 1: 
Verwarm de oven op 170 °C. 

Stap 2: 
Meng in een grote kom het maismeel, tarwebloem, suiker, bakpoeder, baking soda en zout. 

Stap 3: 
Klop in een andere kom de eieren los en meng ze met de yoghurt en olie. Voeg toe aan de kom met de droge ingrediënten en meng goed door.  

Stap 4: 
Vet een bakvorm in bestrooi met wat bloem. Giet vervolgens het mengsel in de bakvorm. Bak het cornbread in circa 35 minuten gaar en goudbruin. Laat 10 minuten afkoelen voordat je het serveert. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT GUILTY PLEASURES

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker