De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cannelloni van de bbq

Pitmaster X maakt in Buitengewoon BBQ deze verrukkelijke cannelloni van de barbecue.

30 min voorbereidingstijd
30 min wachttijd
Cannelloni van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"Vandaag maken we cannelloni met een kleurrijke mix van gegrilde groenten, onwijs lekker!"

Bereidingswijze

Cannelloni

  1. Snijd aubergine, courgette, ui en venkel doormidden, besprenkel met olijfolie en grill ze op directe hitte tot ze zacht zijn.  

  2. Pureer de groente samen met de spinazie, walnoten, olijfolie, zout en peper tot een grove vulling.  

  3. Vul de cannelloni met een spuitzak. 

Tomatensaus

  1. Snijd de uien en knoflook fijn. Hak de ansjovis en knoflook grof door. Snijd de champignons in plakjes. Rasp de Parmezaanse kaas. 

  2. Fruit uien, knoflook, ansjovis en kappertjes in een gietijzeren schaal.  

  3. Voeg champignons toe, bak mee, voeg tomatenpulp toe en laat circa 10 minuten indikken.  

  4. Verdeel de helft van de saus over de bodem van een ovenschaal.  

  5. Verdeel cannelloni over de saus. Giet dan de rest van de saus over de schaal. 

  6. Verdeel ricotta en Parmezaanse kaas over de saus.  

  7. Gaar 30 minuten op 180 °C in een barbecue met indirecte hitte. 

  8. Laat even rusten voor het serveren. 

    Doe dan de ovenschaal met cannelloni voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. 

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker