Garnalen
-
Pel en rasp de knoflook. Pel en snijd de koriander fijn.
-
Meng koriander, knoflook, komijn, zonnebloemolie en barbecuerub tot een marinade.
-
Meng de garnalen met de marinade en laat circa 2 uur marineren in de koelkast.
-
Grill de garnalen in een barbecuemandje direct boven de kolen.
-
Grill circa 2 minuten per kant op de plaat tot ze gaar en krokant zijn.
Salsa
-
Snijd de tomaten in kwarten, halveer de ui en verwijder de bovenkant van de jalapeño.
-
Grill de tomaten, jalapeño en ui kort direct boven de kolen voor grillsmaak.
-
Gaar verder op de plancha met een scheutje olijfolie.
-
Voeg twee tenen knoflook toe.
-
Sluit de barbecue en laat circa 10 minuten garen.
-
Doe de gegrilde groenten in een blender.
-
Voeg chipotlepeper, zout en room toe.
-
Blend kort zodat de salsa nog structuur houdt.
-
Proef en breng eventueel extra op smaak.
Barbecuesaus maken
-
Meng de ketchup, suiker, ananassap, citroensap en Worcestershiresaus in een kom.
-
Schud goed en zet apart.
Rijst
-
Snijd de ham in reepjes. Snijd de prei in dunne plakjes.
-
Schil de wortels en snijd in kleine stukjes.
-
Verhit zonnebloemolie in een wok.
-
Bak ham, prei en wortel circa 5 minuten.
-
Voeg het ei toe en roerbak tot het gestold is.
-
Voeg de rijst toe. Breng op smaak met zout en bak circa 5 minuten mee.
Guacamole
-
Snijd de tomaat in kleine blokjes. Pel en snipper de rode ui. Snijd de jalapeño fijn. Hak de koriander.
-
Snijd en pureer de avocado’s met een vork tot de gewenste structuur.
-
Meng met tomaat, ui, jalapeño, koriander, citroensap en een snufje zout.
Burrito
-
Wikkel de tortillawraps in aluminiumfolie en warm ze op indirecte hitte circa 10 minuten op de barbecue.
-
Vul een warme tortilla met een beetje rijst, guacamole, salsa, in plakjes gesneden garnalen en een beetje barbecuesaus.
-
Vouw de zijkanten naar binnen, rol stevig op en snijd doormidden. Serveer direct.
0 reacties