De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

burrito met garnaal van de bbq

In Buitengewoon BBQ laat Pitmaster X zien hoe je deze onweerstaanbare burrito met garnaal maakt.

60 min voorbereidingstijd
120 min wachttijd
Burrito met garnaal van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"Het leuke van een burrito is dat je kan maken wat je wil. Er zijn geen regels wat wel en niet in een burrito mag. Ik heb er dit keer voor gekozen om ze te vullen met heerlijke garnalen."

Bereidingswijze

Garnalen

  1. Pel en rasp de knoflook. Pel en snijd de koriander fijn. 

  2. Meng koriander, knoflook, komijn, zonnebloemolie en barbecuerub tot een marinade.  

  3. Meng de garnalen met de marinade en laat circa 2 uur marineren in de koelkast. 

  4. Grill de garnalen in een barbecuemandje direct boven de kolen.  

  5. Grill circa 2 minuten per kant op de plaat tot ze gaar en krokant zijn. 

Salsa

  1. Snijd de tomaten in kwarten, halveer de ui en verwijder de bovenkant van de jalapeño 

  2. Grill de tomaten, jalapeño en ui kort direct boven de kolen voor grillsmaak.  

  3. Gaar verder op de plancha met een scheutje olijfolie.  

  4. Voeg twee tenen knoflook toe.  

  5. Sluit de barbecue en laat circa 10 minuten garen. 

  6. Doe de gegrilde groenten in een blender.  

  7. Voeg chipotlepeper, zout en room toe.  

  8. Blend kort zodat de salsa nog structuur houdt.  

  9. Proef en breng eventueel extra op smaak. 

Barbecuesaus maken

  1. Meng de ketchup, suiker, ananassap, citroensap en Worcestershiresaus in een kom.  

  2. Schud goed en zet apart. 

Rijst

  1. Snijd de ham in reepjes. Snijd de prei in dunne plakjes.  

  2. Schil de wortels en snijd in kleine stukjes.  

  3. Verhit zonnebloemolie in een wok.  

  4. Bak ham, prei en wortel circa 5 minuten.  

  5. Voeg het ei toe en roerbak tot het gestold is.  

  6. Voeg de rijst toe. Breng op smaak met zout en bak circa 5 minuten mee. 

Guacamole

  1. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Pel en snipper de rode ui. Snijd de jalapeño fijn. Hak de koriander. 

  2. Snijd en pureer de avocado’s met een vork tot de gewenste structuur.  

  3. Meng met tomaat, ui, jalapeño, koriander, citroensap en een snufje zout. 

Burrito

  1. Wikkel de tortillawraps in aluminiumfolie en warm ze op indirecte hitte circa 10 minuten op de barbecue. 

  2. Vul een warme tortilla met een beetje rijst, guacamole, salsa, in plakjes gesneden garnalen en een beetje barbecuesaus.  

  3. Vouw de zijkanten naar binnen, rol stevig op en snijd doormidden. Serveer direct. 

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker