De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

paasstol met spijs

Zelf een paasstol met spijs maken: met dit recept van 24Kitchen-chef Rudolph van Veen ga je vliegend van start. 

120 MIN
feeststol met spijs

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Niets schreeuwt zo duidelijk "feestdagen!" als een feeststol. Je eet 'm als paasstol tijdens de Paasdagen of als kerststol tijdens Kerst. Ongeacht het moment, feestvreugde is verzekerd."

Bereidingswijze

Deeg

  1. Verwarm de melk, gist en 1 eetlepel van de suiker tot het lauw is. Maak een kuiltje in de bloem en breek het ei erin. Voeg de rest van de suiker en de lauwe melk toe.

  2. Bestrooi de rand van de bloem met het zout en voeg de boter toe aan het kuiltje. Meng door elkaar en kneed tot een elastisch deeg.

  3. Vorm tot een bol bestrooi met bloem en laat afgedekt met plasticfolie rijzen.

Amandelspijs

  1. Maal amandelen en suiker in de keukenmachine.

  2. Splits het ei, voeg het eiwit toe en laat draaien tot er een smeuïge amandelspijs ontstaat. Voeg eventueel ook de dooier toe. Kneed het amandelspijs door en rol er een pil van.

Feeststol

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  2. Wel de rozijnen in de rum en hak de amandelen fijn. Druk het deeg plat en bestrooi met kaneel, rum rozijnen, sinaasappelsnippers en de amandelen en kneed de vulling door het deeg. 

  3. Laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen. 

  4. Laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen. Rol het deeg, bestrooid met bloem, ovaal uit. Leg de pil amandelspijs erop en klap het deeg dicht. 

  5. Leg de stol op een met bakpapier beklede bakplaat en bak hem in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. 

  6. Smelt de boter. Smeer de stol in met boter en bestuif met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker