Opbak aardappels
- Schil en snijd de aardappels in partjes. Kook ze in een pan met water en zout gaar.
- Giet de aardappels af laat ze droog stomen.
- Pel en snipper de ui en pluk en hak de peterselie fijn.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de aardappels goudbruin.
- Bak de ui kort mee en roer de peterselie erdoor.
Speklapjes.
- Bestrooi de speklapjes op smaak met zout en peper.
- Verhit een pan op het vuur en bak de speklapjes krokant op matig vuur in circa 10 minuten krokant. Keer ze af en toe om.
Spinazie a la crème
- Was en droog de spinazie.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie in een ruime pan.
- Bak de spinazie en de knoflook op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de spinazie uit de pan zodra de bladeren slinken en laat ze uitlekken op een vergiet.
- Giet de room in de pan van de spinazie en voeg de spinazie toe.
Meld je aan en praat mee