De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spinazie met room, aardappels en speklapjes

Lekker en makkelijk recept!

30 MIN
Spinazie met room, aardappels en speklapjes

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Opbak aardappels

  • Schil en snijd de aardappels in partjes. Kook ze in een pan met water en zout gaar.
  • Giet de aardappels af laat ze droog stomen.
  • Pel en snipper de ui en pluk en hak de peterselie fijn.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de aardappels goudbruin.
  • Bak de ui kort mee en roer de peterselie erdoor.

Speklapjes.

  • Bestrooi de speklapjes op smaak met zout en peper.
  • Verhit een pan op het vuur en bak de speklapjes krokant op matig vuur in circa 10 minuten krokant. Keer ze af en toe om.

Spinazie a la crème

  • Was en droog de spinazie.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een ruime pan.
  • Bak de spinazie en de knoflook op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de spinazie uit de pan zodra de bladeren slinken en laat ze uitlekken op een vergiet.
  • Giet de room in de pan van de spinazie en voeg de spinazie toe.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker