Gemberbier
Schil en rasp de gember en pers de limoen uit. Breng water, gember, limoensap, suiker en kruidnagel aan de kook en laat circa 10 minuten doorkoken. Laat het gemberbier afkoelen en laat een nacht in de koelkast staan. Zeef het gemberbier en schenk het bier in een (weck)fles. Laat 5 dagen staan voordat je het serveert.
Kipmarinade
Pel en snijd de ui in ringen. Pel en pers de knoflook uit. Verdeel de ui, knoflook, komijn, olie, azijn, zout en peper over de kip en masseer de marinade in de kip. Marineer minimaal 1 uur in de koelkast.
Kip met gember
Verhit olie in een pan en karamelliseer de suiker. Voeg de kippenbouten toe en bak om en om goudbruin. Pel en snijd de ui en de knoflook. Ris en hak de tijm en koriander fijn. Snijd de peper in stukken. Schil en rasp de gember boven de pan, voeg de uien, de uien van de marinade, peper, knoflook, kruiden, specerijen en het bouillonblokje toe en blus af met water zodat de kip onder staat. Stoof de kip 40 minuten.
* Quatre épices is een kruidenmengsel van witte peper, nootmuskaat, gemberwortel en kaneel.
0 reacties