De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

köfte en tomatenpilav

Heerlijk spiesjes van Köfte uit Istanbul!

35 min kooktijd
Köfte en tomatenpilav

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook. Halveer de peper over de lengte, verwijder de zaadjes en snijd hem fijn. Hak blaadjes van de 2 takjes munt en de koriander fijn. Hak de noten. Doe beide gehaktsoorten in een kom. Voeg hier 1 ui, ei, knoflook, peper, munt, koriander, kaneel, komijn, pistachenootjes en zout toe en meng dit met elkaar. Kneed het gehakt om de satéprikkers. Maak intussen de tomatenpilav. Snijd de tomaten in kwarten en pureer ze in de keukenmachine. Leng aan met water tot 650 ml. Fruit de achtergehouden ui in een scheutje olijfolie, voeg de rijst toe en bak kort mee. Blus af met het tomatensap en voeg het bouillonblokje, zout, peper en suiker toe. Kook de rijst in circa 20 minuten gaar. Verhit de grillpan. Besprenkel de köfte met olijfolie en grill ze om en om gaar. Server de köfte met de tomatenpilav, yoghurt, partjes citroen en een takje munt.  

 

Dit recept komt uit de aflevering over Istanbul van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker