Pel en snipper de sjalot. Klop de slagroom lobbig. Pel de gamba’s, maar laat de kop eraan. Bestrooi de gamba’s met de kruiden en besprenkel ze met olijfolie. Verhit een scheut olie in de pan en fruit de sjalot. Bak de risottorijst kort mee. Blus de risotto af met de witte wijn en bouillon. Laat de risotto op laag vuur onder voortdurend roeren in circa 20 minuten garen. Breng de risotto op smaak met zout, peper, parmezaanse kaas en inktvisinkt. Spatel als laatste de lobbige room erdoor zodat je een mooie romige risotto krijgt. Bak de gamba’s op de bakplaat en zet ze rechtop in de risotto. Garneer met een takje peterselie.
Tip: Ras el hanout is een oosters kruidenmengsel dat veel wordt gebruikt in de Marokkaanse keuken. Maak je eigen Ras el hanout, door paprikapoeder, kerriepoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder, nootmuskaat, chilipoeder, knoflookpoeder met elkaar te mengen.
Dit recept komt uit de aflevering over Marrakech van het programma The Taste of Life Travel.
25 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties