Stappenplan
-
Doe het gedroogde eekhoorntjesbrood in een kommetje met water en laat 5 minuten wellen. Knijp daarna uit en hak fijn.
-
Ris de blaadjes van de Italiaanse kruiden en hak ze fijn.
-
Doe het gehakt in een ruime kom en voeg de helft van de Italiaanse kruiden, de porcini en peper en zout toe.
-
Rasp wat Parmezaanse boven de kom en kneed vervolgens alle ingrediënten door het gehakt heen. Vorm kleine gehaktballetjes van het gehakt.
-
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes 2-3 minuten rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en zet even opzij tot gebruik.
-
Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes.
-
Verhit de laatste eetlepel olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook.
-
Voeg de tomaten en de courgette toe aan de pan en schenk ook de passata erbij. Roer de rest van de Italiaanse kruiden door de saus heen. Breng op smaak met peper en zout.
-
Roer de gnocchi door de tomatensaus heen en leg ook de gehaktballetjes in de saus. Laat 10 minuten sudderen met een deksel op de pan totdat de gnocchi en de gehaktballetjes gaar zijn.
-
Verdeel de gnocchi en gehaktballen in tomatensaus over de borden. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas overheen.
1 reactie