Verwarm de grill in de oven voor. Pel en halveer de uien. Snijd ze in dunne halve ringen. Pel en snijd de knoflook. Smelt boter in een pan. Bak de uien, knoflook, laurier en tijm circa 7 minuten. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee. Blus af met kirsch en kippenbouillon. Laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken. Schenk de soep in kommen. Leg de plakjes stokbrood erop. Verdeel de gruyère erover. Gratineer de kaas goudbruin onder de grill.
zwitserse uiensoep
Verwarm de grill in de oven voor. Pel en halveer de uien. Snijd ze in dunne halve ringen. Pel en snijd de knoflook. Smelt boter in een pan. Bak de uien, knoflook, laurier en tijm circa 7 minuten. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee. Blus af met kirsch en kippenbouillon.
0 reacties