Zwitserse spitskoolstamppot met cordon bleu

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Zwitserse cordon bleu
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC. 
  • Snijd de kipfilets horizontaal in, maar let op dat je de filets niet helemaal doorsnijdt. Vouw de kipfilet open. 
  • Snijd de helft van de gruyère in stukken van 0,5 centimeter (bewaar de resterende kaas). Verdeel de kaas over de plakken ham en rol ze op. Leg het ham-kaasrolletjes in de kipfilet en maak de zijkant dicht met een cocktailprikker. 
  • Kluts de eieren los met een beetje zout. 
  • Strooi bloem op een bordje.
  • Wentel de opgerolde kipfilets eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. 
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de cordon bleu’s om en om in circa 5 minuten goudbruin. Leg de cordon bleu’s in een ingevette ovenschaal en bak in de oven in circa 15 minuten gaar. 

Zwitserse spitskoolstamppot
  • Breng 2 pannen met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. 
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog. 
  • Verwarm de melk. 
  • Rasp de resterende kaas.
  • Pureer de aardappels met een pureestamper, maak de puree smeuïg met de melk, roer de kaas erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 
  • Snijd de spitskool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool in dunne repen.
  • Kook de spitskool in de pan met water in circa 2 minuten beetgaar. Giet de spitskool af. 
  • Roer de spitskool door de puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Ingredienten

4
Personen

Zwitserse cordon bleu

  • 350 g kipfilet
  • 100 g Gruyère (aan 1 stuk)
  • 4 plakken boerenachterham
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • olijfolie om in te bakken

Zwitserse spitskoolstamppot

  • 800 g kruimige aardappels
  • 1 spitskool
  • 50 ml melk

Extra nodig

  • cocktailprikkers
  • ovenschaal
  • pureestamper
  • rasp
Geef je waardering
4