- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Snijd de kipfilets horizontaal in, maar let op dat je de filets niet helemaal doorsnijdt. Vouw de kipfilet open.
- Snijd de helft van de gruyère in stukken van 0,5 centimeter (bewaar de resterende kaas). Verdeel de kaas over de plakken ham en rol ze op. Leg het ham-kaasrolletjes in de kipfilet en maak de zijkant dicht met een cocktailprikker.
- Kluts de eieren los met een beetje zout.
- Strooi bloem op een bordje.
- Wentel de opgerolde kipfilets eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.
- Verhit een scheut olie in een pan en bak de cordon bleu’s om en om in circa 5 minuten goudbruin. Leg de cordon bleu’s in een ingevette ovenschaal en bak in de oven in circa 15 minuten gaar.
Zwitserse spitskoolstamppot
- Breng 2 pannen met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Verwarm de melk.
- Rasp de resterende kaas.
- Pureer de aardappels met een pureestamper, maak de puree smeuïg met de melk, roer de kaas erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de spitskool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool in dunne repen.
- Kook de spitskool in de pan met water in circa 2 minuten beetgaar. Giet de spitskool af.
- Roer de spitskool door de puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
0 reacties