Piedeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de
boter, water, ei en het zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem
erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat
het circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot een dikte van
5 millimeter. Vet de kartelvorm in en bekleed met het deeg. Prik de bodem in.
Vulling
Pel
en snipper het sjalotje. Ris en hak de tijm en rozemarijn. Snijd 2 tomaten in
kleine blokjes, houd 3 tomaten achter voor de topping. Verhit de boter in een
pan. Fruit de tijm en rozemarijn, voeg de tomaten toe en bak circa 10 minuten
mee. Laat de tomatenblokjes afkoelen en uitlekken. Verwarm de oven voor op 180
ÂșC. Rasp de Appenzeller. Meng het ei en de kaas door de tomatenblokjes en
verdeel de vulling over de bodem. Snijd de achtergehouden tomaten in plakjes en
leg de plakjes dakpansgewijs over de taart. Bak de taart in circa 45 minuten
gaar.
0 reacties