Zwitserse kaastaart met tomaten

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Piedeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, water, ei en het zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 millimeter. Vet de kartelvorm in en bekleed met het deeg. Prik de bodem in.

Vulling
Pel en snipper het sjalotje. Ris en hak de tijm en rozemarijn. Snijd 2 tomaten in kleine blokjes, houd 3 tomaten achter voor de topping. Verhit de boter in een pan. Fruit de tijm en rozemarijn, voeg de tomaten toe en bak circa 10 minuten mee. Laat de tomatenblokjes afkoelen en uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rasp de Appenzeller. Meng het ei en de kaas door de tomatenblokjes en verdeel de vulling over de bodem. Snijd de achtergehouden tomaten in plakjes en leg de plakjes dakpansgewijs over de taart. Bak de taart in circa 45 minuten gaar.

Ingredienten

1
Porties

Piedeeg

  • 500 g bloem
  • 200 g roomboter
  • 160 ml water
  • 1 ei
  • mespuntje zout

Vulling

  • 1 sjalotje
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 5 grote vleestomaten
  • 1 klontje roomboter
  • 400 g Appenzeller
  • 1 ei

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • rechthoekige kartelvorm van 21x25 centimeter
Geef je waardering
2