Zweedse sinaasappelcake

9
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Sinaasappelcake
Verwarm de oven 170 ºC. Smelt de boter. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Maal de biscuitjes, bloem en amandelschaafsel tot een fijn poeder. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de helft van de suiker luchtig. Klop het eiwit met de rest van de suiker tot stijve pieken. Spatel het eiwitschuim door de eidooiers en spatel het bloemmengsel, de sinaasappelrasp en vervolgens de boter erdoor. Vet de cakevorm in en bestrooi met paneermeel. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

Sinaasappelsiroop
Schenk het sinaasappelsap in een pan en rasp de oranje schil van de sinaasappel erboven. Halveer de sinaasappel en ook het sinaasappelsap, een halve sinaasappel met de suiker en de likeur tot een derde in. Haal de sinaasappel uit de siroop.

Garneren
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de amandelen in de oven goudbruin. Bestrijk de taart met de sinaasappelsiroop en garneer de rand met de amandelen.

Ingredienten

1
Porties

Sinaasappelcake

  • 30 g boter
  • 50 g biscuitjes
  • 30 g bloem
  • 150 g geschaafde amandelen
  • 4 eieren
  • 150 g suiker
  • 1 sinaasappel
  • 1 mespuntje zout

Sinaasappelsiroop

  • 250 ml sinaasappelsap
  • 1 sinaasappel
  • 80 g suiker
  • 1 el sinaasappellikeur

Garneren

  • geschaafde amandelen

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • paneermeel
  • cakevorm
Geef je waardering
9