De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zweedse sinaasappelcake

60 MIN
Zweedse sinaasappelcake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Sinaasappelcake
Verwarm de oven 170 ºC. Smelt de boter. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Maal de biscuitjes, bloem en amandelschaafsel tot een fijn poeder. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de helft van de suiker luchtig. Klop het eiwit met de rest van de suiker tot stijve pieken. Spatel het eiwitschuim door de eidooiers en spatel het bloemmengsel, de sinaasappelrasp en vervolgens de boter erdoor. Vet de cakevorm in en bestrooi met paneermeel. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

Sinaasappelsiroop
Schenk het sinaasappelsap in een pan en rasp de oranje schil van de sinaasappel erboven. Halveer de sinaasappel en ook het sinaasappelsap, een halve sinaasappel met de suiker en de likeur tot een derde in. Haal de sinaasappel uit de siroop.

Garneren
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de amandelen in de oven goudbruin. Bestrijk de taart met de sinaasappelsiroop en garneer de rand met de amandelen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker