Zwaardvis met dragon- aardappels

2
Makkelijk

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Dragon- aardappels
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappels en snijd ze op een mandoline of met een mes in heel dunne plakken. Snijd de knoflook doormidden en wrijf met de twee helften de ovenschaal in. Verdeel de plakjes aardappel zo in de ovenschaal dat ze elkaar een beetje overlappen. Giet een klein scheutje water in de ovenschaal. Pluk de blaadjes dragon en hak ze in grove stukjes. Verdeel de dragon over de aardappels samen met kleine stukjes boter en wat grof zeezout. Rooster de aardappels in circa 45 minuten in de oven zodat het water is verdampt en de aardappeltjes goudbruin en gaar zijn.

Zwaardvis
Bestrooi de visfilets met zout en peper. Verhit de boter en een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de zwaardvisfilets in circa 5 minuten om en om goudbruin. Haal de filets uit de pan. Pluk de blaadjes van de oregano en hak ze fijn. Rasp de citroen. Blus de boter af met het sap van de citroen en voeg de citroenrasp, de kappertjes, de oregano en de asperges toe. Roerbak nog 2 minuten op hoog vuur.

Serveren
Serveer de vis op de asperges en lepel de saus eroverheen. Serveer de aardappels ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Voor de dragon-aardappels

  • 6 vastkokende aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • grof zeezout
  • 1 bos dragon
  • 30 g boter

Voor de zwaardvis

  • 4 zwaardvisfilet
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g boter
  • olijfolie
  • 1 bosje verse oregano
  • 1 citroen
  • 3 el kappertjes
  • 100 g groene aspergetips
Geef je waardering
2