Zuurkoolovenschotel met cashewnoten

14
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 Zuurkoolovenschotel met cashewnoten

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  • Laat de zuurkool uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 ¬ļC.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels en de winterpeen in kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes en de winterpeenblokjes in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en laat uitwasemen op een bordje met keukenpapier.
  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Smelt een klontje boter in een grote pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Snijd de appels in blokjes ter grootte van de aardappels.
  • Voeg de appels, cashewnoten, aardappelblokjes, winterpeen en de zuurkool toe en bak circa 5 minuten mee. Roer de zure room erdoor en breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel het mengsel over een ingevette ovenschaal.
  • Kluts de eieren in een kom.
  • Snijd het bladerdeeg in repen. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschotel in een roostermotief. Schenk de eieren over de ovenschotel en strooi het maanzaad eroverheen. Bak de ovenschotel in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Zuurkoolovenschotel met cashewnoten

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 500 g zuurkool
  • 400 g vastkokende aardappels
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 1 teentjes knoflook
  • boter
  • 1 appel, Granny Smith
  • 1 appel, goudrenet
  • 150 g cashewnoten
  • 125 ml zure room
  • 2 eieren
  • 1 el maanzaad

Extra nodig:

  • keukenpapier
  • ovenschaal
  • kwastje
Geef je waardering
14