De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zuurkoolkroketten

Pel en snipper de sjalotten. Snijd de zuurkool iets fijner. Kook de aardappelblokjes en prak ze fijn. Pluk het vlees of snijd de ham in kleine blokjes. Smelt de boter en fruit de sjalotten circa 20 minuten. Voeg in een keer de bloem al roerend toe en laat de bloem gaar worden.

30 MIN
Zuurkoolkroketten

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pel en snipper de sjalotten. Snijd de zuurkool iets fijner. Kook de aardappelblokjes en prak ze fijn. Pluk het vlees of snijd de ham in kleine blokjes. Smelt de boter en fruit de sjalotten circa 20 minuten. Voeg in een keer de bloem al roerend toe en laat de bloem gaar worden. Voeg de witte wijn toe. Schenk al roerende de bouillon erbij en roer tot een gladde, dik gebonden saus en laat circa 10 minuten zachtjes koken. Roer de aardappel, zuurkool en vlees door de saus. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en neem de pan van het vuur. Schenk de ragout uit op een met koud water omgespoelde bakplaat of ruime ovenschaal, laat afkoelen en in minimaal 8 uur opstijven in de koelkast.

Dit recept komt uit de aflevering over Nederland van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker