Zuppa di zucchine (courgettesoep)

21
Makkelijk
Zuppa di zucchine (courgettesoep)

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Soep
Beng de bouillon aan de kook. Pel en snipper de ui. Pel en halveer de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Snijd de courgettes in blokjes en bak circa 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de kruiden toe en blender de soep glad. Voeg de room toe en breng op smaak met versgemalen peper. Laat de soep circa 5 minuten staan.

Brood met kruidenolie
Vijzel de kruiden en voeg de olie toe. Gril het brood circa 2 minuten per kant. Smeer het brood in met de kruidenolie en serveer bij de soep.

Serveren
Schenk de soep in borden en schenk er nog een klein beetje room in. Garneer met basilicum.

Ingredienten

4
Personen

Soep

  • 0.5 l groentebouillon
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 3 blaadjes citroenmelisse
  • 1 takje basilicum
  • 100 ml room
  • 0.5 bos salie

Brood met kruidenolie

  • 1 ciabatta
  • 2 takjes salie
  • 2 takjes basilicum
  • 3 blaadjes citroenmelisse
  • 3 blaadjes munt
  • olijfolie

Extra nodig

  • staafmixer
  • vijzel
  • grill of grillpan
Zuppa di zucchine (courgettesoep)
Geef je waardering
21