De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zuppa di zucchine (courgettesoep)

Beng de bouillon aan de kook. Pel en snipper de ui. Pel en halveer de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Snijd de courgettes in blokjes en bak circa 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de kruiden toe en blender de soep glad. Voeg de room toe en breng op smaak met versgemalen peper. Laat de soep circa 5 minuten staan.

20 min kooktijd
Zuppa di zucchine (courgettesoep)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Soep
Beng de bouillon aan de kook. Pel en snipper de ui. Pel en halveer de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Snijd de courgettes in blokjes en bak circa 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de kruiden toe en blender de soep glad. Voeg de room toe en breng op smaak met versgemalen peper. Laat de soep circa 5 minuten staan.

Brood met kruidenolie
Vijzel de kruiden en voeg de olie toe. Gril het brood circa 2 minuten per kant. Smeer het brood in met de kruidenolie en serveer bij de soep.

Serveren
Schenk de soep in borden en schenk er nog een klein beetje room in. Garneer met basilicum.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker