Zuidvruchten-notencake

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Cake
Snijd de vijgen en abrikozen in stukjes. Meng met de rozijnen, krenten, amandelen en de bruine rum. Laat circa 30 minuten wellen.

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Roer de boter met de rietsuiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor. Meng de bloem met de bakpoeder door het botermengsel. Laat de gewelde vruchten uitlekken en spatel door de cake. Vet het cakeblik in met boter en leg er een vel bakpapier in. Schep het beslag in het cakeblik en bak de cake in de oven in circa 30 minuten gaar. 

Toplaag
Verwarm de honing en meng met de amandelen en hazelnoten. Verdeel over de cake en laat nog 15 minuten meebakken. 

Ingredienten

1
Porties

Cake

  • 50 g gedroogde vijgen
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 50 g rozijnen
  • 20 g geschaafde amandelen
  • 150 ml bruine rum
  • 150 g boter
  • 125 g rietsuiker
  • 3 eieren
  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder

Toplaag

  • 2 el geschaafde amandelen
  • 3 el hazelnoten
  • 3 el honing

Extra nodig

  • lage taartvorm van 35x11 cm
  • bakpapier
  • boter om in te vetten
Geef je waardering
5