De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zuidvruchten-notencake

60 MIN
Zuidvruchten-notencake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Cake
Snijd de vijgen en abrikozen in stukjes. Meng met de rozijnen, krenten, amandelen en de bruine rum. Laat circa 30 minuten wellen.

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Roer de boter met de rietsuiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor. Meng de bloem met de bakpoeder door het botermengsel. Laat de gewelde vruchten uitlekken en spatel door de cake. Vet het cakeblik in met boter en leg er een vel bakpapier in. Schep het beslag in het cakeblik en bak de cake in de oven in circa 30 minuten gaar. 

Toplaag
Verwarm de honing en meng met de amandelen en hazelnoten. Verdeel over de cake en laat nog 15 minuten meebakken. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker