De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zuidvruchtenflapjes

Heerlijke deegpakketje gevuld met dadels, vijgen, sinaasappelblokjes, kaneel en citroenrasp.

30 min voorbereidingstijd
10 min kooktijd
Zuidvruchtenflapjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kneed de bloem, roomboter, witte wijn, bakpoeder en suiker tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Maal de en rasp van de citroen in de keukenmachine tot een pasta. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht met een deegroller zo dun mogelijk uit. Snijd het deeg in stroken van circa 5 bij 10 cm. Bestrijk het deeg met een beetje water. Leg de vulling aan het begin van de stroken en vouw ze dicht tot driehoekjes. Verhit de olie tot 180 °C en frituur de pakketjes in circa 3 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestuif met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker