Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eiwitten en suiker tot stijve pieken. Meng het amandelpoeder met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng door de bloem. Spatel het amandel-poedersuikermengsel door het eiwit en zeef het bloem-vanillemengsel erboven. Spatel voorzichtig door elkaar en schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.
Spuit lange vingers op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met amandelen. Bak de lange vingers circa 15 minuten in de oven en laat ze afkoelen.
Rooster de noten in de oven, laat ze afkoelen en hak ze grof. Snijd de chocolade fijn en smelt 100 g chocolade. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf En spatel de noten, de gesneden chocolade en de sinaasappelsnippers door de slagroom.
Bekleed een kom met plasticfolie en meng de espresso en likeur met elkaar. Dompel de lange vingers in het espressomengsel zodat ze zich volzuigen en zet ze tegen de rand en de bodem van de kom. Vul de kom met de helft van de vulling. Spatel de gesmolten chocolade door de rest van de vulling en schep de vulling in de kom. Vouw de folie dicht en druk goed aan. Laat de zucotto minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Haal de zucotto uit de vorm en de folie en bestuif met cacaopoeder.
0 reacties