Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Zorlaks dadeltaart

  • 500 g dadels zonder pit
  • 200 g volkoren biscuitjes
  • 250 g boter
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 200 g kokosrasp

Extra nodig:

  • springvorm van 25 cm doorsnede
  • boter om in te vetten
  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 20 minuten

Bereiding:
Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Snijd de dadels in reepjes. Breek de koekjes in kleine stukjes. Smelt de boter en voeg de suiker toe. Blijf roeren tot alles is is opgelost. Klop het ei los in een kommetje en voeg al roerende het ei toe aan de botermengsel. Roer door tot een gladde saus. Voeg de dadels toe en laat ze even warm worden. Voeg vervolgens de koekjes toe en de helft van de kokosrasp. Meng alles goed door. Schenk het dadelmengsel in de vorm, druk aan met een lepel en laat in circa 2 uur afkoelen in de koelkast.

Keer de taart om en bestrooi met de rest van de kokos.

Geef je waardering

722
Zorlaks dadeltaart