Zomerse clubsandwich

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Steek de kolen van de barbecue aan en laat de barbecue goed heet worden.

Pel en snijd de knoflook in plakjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook en ui. Halveer de cherrytomaatjes en bak deze mee tot ze zacht zijn. Blus af met de wijnazijn en laat op laag vuur koken tot het vocht bijna verdampt is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Snijd voor de peper-olijvenolie de peper en de olijven in ringetjes. Pluk en hak de peterselie fijn. Meng de olijven, peper en de peterselie met een flinke scheut olie.

Snijd de kipfilet in dunne plakken en bestrijk om en om met olie. Gril de plakken kip om en om gaar op de barbecue. Gril de sneetjes brood op de barbecue om en om krokant.

Halveer de avocado, verwijder de pit, schraap het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak het vruchtvlees fijn.

Schep wat van de zoetzure cherrytomaatjes op een boterham en leg er een plak kaas op. Leg hierop wat kip. Leg hierop een tweede boterham en besmeer deze met avocado. Leg er weer een plak kaas en kip op. Bestrijk de derde boterham met avocado en leg de boterham met de besmeerde kant naar beneden op de clubsandwich. Prik in twee hoeken tegenover elkaar een satéprikker en snijd de clubsandwich diagonaal door.

Lepel er voor het serveren peper-olijvenolie omheen. 

TIP: je kunt de kip natuurlijk ook bakken in een koekenpan of grillen in een grillpan. Het brood kun je ook roosteren in een broodrooster.

Ingredienten

4
Personen

Zomerse clubsandwich

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 1 rode peper
  • 4 el zwarte olijven
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 200 g kipfilet
  • 12 sneetjes boerenbrood
  • 2 avocado’s
  • 8 plakken kaas

Extra nodig:

  • barbecue
  • satéprikkers
Geef je waardering
0