Zomerse bonenstoofpot

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Pel en snipper de ui
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui circa 2 minuten.
  • Snijd de aardappels in kleine blokjes en voeg toe aan de pan. Bak circa 5 minuten.
  • Dop de doperwtjes.
  • Verwijder, indien nodig, de uiteindes van de haricots verts.
  • Voeg de doperwten en de tijm toe aan de pan en fruit circa 3 minuten.
  • Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en snijd de abrikozen in stukjes. Voeg de abrikozen, haricots verts en de honing toe aan de stoofpot. Blus af met de wijn en een scheutje water. Voeg de witte bonen toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat circa 2 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder de tijm.
  • Snijd de brie in dunne plakken en bedek de stoofpot ermee. Laat nog circa 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan totdat de brie gesmolten is.

Ingredienten

4
Personen

Bonenstoofpot

  • 1 ui
  • 300 g nieuwe aardappels
  • 800 g verse doperwtjes (ongedopte)
  • 150 g haricots verts
  • 2 takjes tijm
  • 4 abrikozen
  • 1 el honing
  • 75 ml witte wijn
  • 100 g witte bonen uit blik
  • 300 g brie
Geef je waardering
1