De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zomers Mediterraans stamppotje

Schil de aardappelen en kook ongeveer 20 minuten in kokend water met 1 eetlepel zout. Laat daarna 5-10 minuten goed uitstomen in de pan.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Zomers Mediterraans stamppotje

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ongeveer 20 minuten in kokend water met 1 theelepel zout. Laat daarna 5-10 minuten goed uitstomen in de pan.

Ris de tijm van de takjes. Rooster de pijnboompitten kort goudbruin in een droge koekenpan. Laat de zongedroogde tomatenreepjes uitlekken (vang de olie uit de pot op!).

Verwijder het hart uit de kropsla en snijd de bladeren in fijne reepjes. Stamp de aardappelen fijn met de melk. Voeg niet alle melk in één keer toe, maar beetje bij beetje tot je de romigheid hebt bereikt die je lekker vindt.

Schep de reepjes sla, de tijm, de geroosterde pijnboompitten en de zongedroogde tomatenreepjes door de aardappelstamp. Voeg voor extra smeuïgheid eventueel een beetje olie uit de pot tomaten toe. Kruid met peper en zout naar smaak.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Haha grappig recept. Voor dit mediterraanse stamppotje zijn speciaal gekweekte aardappelen uit Opperdoes Noord-Holland nodig, de opperdoezer.
Theo Maes
17-05-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.