De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zoetzuur lamsvlees met sesamrijst

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Zoetzuur lamsvlees met sesamrijst

Bereidingswijze

Zoetzuur lamsvlees met sesamrijst
Verwarm de oven voor op 200 °C. Week de rijst circa 15 minuten in gezouten warm water en laat uitlekken. Ris de naalden van de rozemarijn en hak fijn. Meng de rozemarijn met de balsamicoazijn, suiker, olijfolie, zout en versgemalen peper in een kom. Leg de lamskoteletjes in een ovenschaal. Breng de marinade aan met een borstel en bak in de oven in circa 15 minuten gaar. Bak in een droge pan het sesamzaad bruin, voeg olie en de rijst toe en laat circa 2 minuten bakken. Giet na het bakken de vleesbouillon bij de rijst en laat nog circa 15 minuten sudderen tot de rijst gaar is. Laat de rijst rusten. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Serveer de lamskoteletjes warm met een klontje boter.

Bietensalade met paprika
Was de sla en maak de sla droog. Snijd de bieten in blokjes. Halveer de gele paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika fijn. Pers de citroen. Meng in een kom olijfolie, citroensap, granaatappe siroop, zout en verse peper. Sprenkel de saus over de salade en serveer.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.